صفحه شخصی فرزانه جهانمردی   
 
نام و نام خانوادگی: فرزانه جهانمردی
تاریخ عضویت:  1392/11/04
 روزنوشت ها    
 

 کاربرد نانومواد در صنعت ساختمان بخش عمران

5
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)

کاربرد نانومواد در صنعت ساختمان

مرکز محمدعلی (Muhammad Ali Center )

مرکز محمدعلی (ام.ای.سی)، که توسط معماران و طراحان Beyer Blinder Belle Architects ، ال. ال. پی. و با مشارکت شرکت طرح و معماری لی.اچ.اسکولنیک (Lee H. Skolnick)، در لوییزول، کنتاکی امریکا ساخته شده است، نمونه ای از کاربرد فناوری نانو در صنعت ساختمان است.

این مرکز یک مرکز فرهنگی بین المللی است و دارای فضای موزه، محل برگزاری سمینار و کنفرانس، سخنرانی و نمایش فیلم می باشد. این بنا که در ساحل رودخانه اوهایو، و در شهر مشت زن اسطوره ای، محمدعلی کلی واقع شده است، ظاهری جالب توجه و جذاب دارد. این ویژگی به علت طرح نمای بنا، ایجاد شده است. برروی نما، سرامیک های با رنگ های متفاوت در یک شبکه 30*60 چیده شده اند. دورنمای ساختمان، تداعی کننده یک صفحه نمایشگر بزرگ سرامیکی است که حالت های مختلف ایستادن یک ورزشکار مشت زن، را نمایش می دهد. اما از فاصله نزدیک، این نما، به صورت یک الگوی انتزاعی خود رانشان می دهد. مساحت پروژه تقریبا 9000 مترمربع و مساحت نمای بنا، تقریبا 1500 مترمربع می باشد. ای پروژه در سال 2005میلادی و در ایالت کنتاکی افتتاح شد.

با هدف کاهش هزینه های پاک سازی و حفظ کیفیت ظاهری، سرامیک های مورد استفاده در نما، دارای نانوپوشش خود تمیز شونده فتوکاتالیتیک، هستند. این پوشش، در کالبد لعاب سرامی ها پخته شده و از این رو دارای دوام طولانی شده است. علاوه براین، این نما قابلیت تصفیه کنندگی هوا و تجزیه آلاینده ها و گازهای خروجی از اگزوزها رانیز دارد. نانو ماده مورد استفاده در این پروژه، هایدروتکت یا سرامیک های خودتمیز شونده فتوکاتالیتیک، می باشد.

اثر خودتمیزشوندگی فتوکاتالیتیک، یکی از پرکاربردترین عبارت های در ارتباط با فناوری نانو در صنعت ساختمان است که ژاپنی ها طلایه داران آن هستند. و مهم ترین نتیجه استفاده از آن، کاهش چشمگیر میزان چسبندگی ذرات آلاینده به سطوح است. یعنی نیروی آب برای کندن آلودگی ها از سطح، بیش از نیروی الکتروستاتیکی بین آلاینده ها و سطح است.بای خاطر نشان ود که منظور از اصطلاح " خودتمیز شوندگی" به این معنا نیست که سطح به هیچ وجه نیازمند تمیزکردن نمی باشد، بلکه به این معمی است که فاصله زمانی بین دوره های نظافت آن، بسیار طولانی تر از حالت عادی خواهد بود. که این امر خود سبب کاهش تعداد دفعات شستشو، در نتیجه کاهش مصرف مواد شوینده و کاهش استهلاک سطوح در اثر شست و شو می باشد. گذشته از کاهش قابل توجه هزینه های نیروی انسانی، به علت کاهش خاصیت چسبندگی آلاینده ها به سطوح، در صورت کثیف شدن سطح، کندن ذرات آلاینده و تمیزکردن سطح، آسان تر خواهد بود.

منبع: نانوفناوری در معماری و مهندسی ساختمان،دکتر محمود گلابچی




سه شنبه 9 اردیبهشت 1393 ساعت 14:18  
 نظرات    
 
محمد نادربر 00:48 چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393
0
 محمد  نادربر
ممنون